Boka Tid / Kontakt

Tel: 0502 - 404 75
Mobil: 0705 - 44 04 75
E-post: docbay@hotmail.com

Koordinater: N 58,1392 O 13,9208 » Visa Karta

Skötselråd

  1. Tag av bandaget efter 2-3 timmar.
  2. Tvätta försiktigt med tvål och vatten.
  3. Smörj tatueringen med Pegasus eller liknande under läkningstiden.
  4. Riv eller klia inte på tatueringen under läkningstiden.
  5. Undvik bastu, solning och bad i klorerat eller saltvatten under läkningstiden, 1-2 veckor.

Laser

Vill du bli av med din tatuering eller bleka den för att göra en coverup kan vi bleka dem med YAG-Laser för att göra en snyggare cover-up.

Ring Dennis: 0704077791

Eller maila: berts_1@hotmail.com

för snabbare hjälp med detta.

Laser

FAQ Borttagning/blekning av tatueringar med YAG-laser

Vilka färger har Din tatuering?
Idag kan en tatuering finnas i alla möjliga färger. Vad man inte alltid tänker på när man gör en tatuering är att det finns många olika sorters pigment och fabrikat. Mörka färger är oftast lättare att ta bort än ljusa färger.

Vilken teknik användes när Din tatuering gjordes?
Om tatueringen inte sitter så djupt kommer man till slutresultatet snabbare och enklare. Är det däremot tatuerat många gånger i samma ytor kan det krävas flera behandlingar

Hur reagerar Du?
En del människor har hög smärtgräns andra lägre. Därför kan man inte i förväg förutse hur just Du kommer att reagera och hur slutresultatet blir. I mycket sällsynta fall kan det t.o.m uppstå en allergisk reaktion.

Försvinner tatueringen helt?
I de flesta fall försvinner tatueringen helt och hållet. Hos en del kan det finnas rester av pigment kvar efter behandlingen i form av svaga skuggor . Metoden att ta bort tatueringar med laser är välbeprövad och dokumenterad.

Hur många behandlingar som behövs beror bl.a på:
- antal färger i tatueringen
- hur länge den har suttit
- hur djupt den sitter
- vilken teknik som har använts. Behandlingarna görs med sex till åtta veckors mellanrum. Kroppen behöver den tiden för läkeprocessen, och för att att transportera bort de pigment som förstörts vid behandling.

Vilka risker finns?
Det finns en viss risk för ärrbildning, mest beroende på om det uppstått ärr vid tatueringstillfället. Läkningsprocessen kan ta en hel del av kroppens krafter eftersom det är kroppens immunsystem som tar hand om och transporterar bort det finfördelade melaninet (färgen). På grund av det är varje behandling max 45 minuter

Hur går behandlingen till?
Man håller laserhandstycket som en penna mot huden. Laserljuset kommer i form av kraftiga pulser mot huden och flyttas längs tatueringen. Både terapeut och patient måste bära skyddsglasögon under hela behandlingen.

Hur ser det ut strax efter behandlingen?
Det brukar nästan omedelbart bli en hudrodnad på och runtom behandlingsområdet. Svullnad/upphöjning brukar uppstå. En skorpa kan många gånger bildas på behandlingsområdet. Att försöka i förväg pilla bort skorpan ska undvikas eftersom risken för ärrbildning då ökar. Dessutom ökar infektionsrisken. I en del fall bildas det ingen sårskorpa alls. Olika människor reagerar olika!

Slutresultat
Att ta bort en tatuering är både kostsamt, många gånger smärtsamt och ett relativt långdraget projekt. Därför är det viktigt att fundera ordentligt i förväg om man verkligen vill ta bort den. Det kan behövas fyra till åtta behandlingar för att uppnå det slutgiltiga resultatet. Q-switchad YAG-laser är den i dag effektivaste metoden som finns för blekning/borttagning av tatuering.

Pris: Beroende på storlek från 400 kr/gång